Чехия подкрепи България за Шенген. Чехия напълно подкрепя влизането на България

...
Чехия подкрепи България за Шенген. Чехия напълно подкрепя влизането на България
Коментари Харесай

Милош Земан: Чехия подкрепи България за Шенген

Чехия поддържа България за Шенген. 

Чехия изцяло поддържа влизането на България в Шенгенското пространство. Това сподели чешкият държавен глава Милош Земан след срещата си с българския президент Румен Радев, който е на публично посещаване в страната, написа. 

Двамата изрично осъдиха и съветската експанзия в Украйна. Президентът Радев съобщи, че и България, и Чехия са съпричастни с украинския народ и оказват филантропична помощ. 

Той добави обаче, че би трябвало да се положат старания за реализиране на енергийна самостоятелност, а глобите над Русия не би трябвало да вредят на нашите стопански системи. 

" Постигането на климатична индиферентност, без да губим нашата конкурентоспособност, е невероятно без основаване на условия  за развиване на нуклеарната енергетика ", съобщи Румен Радев. 

Затова, по думите му, Европейски Съюз не трябва да позволява бързото налагане на съвременни възобновими технологии за сметка на закриването на базови мощности като въглища, нуклеарна енергетика, произвеждане на сила от газ.

Официалното посещаване на Румен Радев в Прага продължи със срещи с ръководителите на Сената и на Камарата на представителите на Народното събрание на Чешката република –Милош Вистрчил и Маркета Пекарова Адамова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР